„Юнайтед“ с нов капитан за дербито на „Анфийлд“

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 18 януари 2020

На 18 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 18.01.2020

10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

Четвъртокласници от Елена събраха 1009 лева за болно момче

Както всички деца, и четвъртокласниците от Начално училище „Иларион Макариополски“ вярват, че по Коледа стават чудеса. Благородната им кауза в помощ на шестгодишния Мирко от Елена е чудото, което сътвориха учениците от балканското градче.

Ради, Симге, Себо, Доротея и Никол първи от класа научили за заболяването на момчето, споделили с класната и с родители за благотворителната инициатива и се
Мирко си има грижовни родители, които правят всичко възможно детето им да проходи след сложна операция на крачетата. За последващи реахабилитация и раздвижване трябват много пари и всяко левче е помощ за тях.

Инициативата на приятелчетата на Мирко заразява целия клас, включват се родители, учители, помагат и няколко баби. Всеки свободен час децата правят играчки, плетат гривни, изработват картички, свещници, хартиени рози, пирографират и след това сами продават сувенирите в центъра на града. Себахтин, който е сред инициаторите, споделя, че в началото имали притеснения дали хората ще ги приемат сериозно. Още първия ден обаче купили всичко изработено от тях, а това им дало кураж да продължат.

Община Елена също подкрепи каузата на четвъртокласниците, като се включи със сумата от 350 лв. – спестени средства от обичайните хартиени картички за Коледа и Нова година. Така с общи усилия децата събраха 1009 лв. Поканиха Мирко и семейството му в училище на специално тържество на класа. Подариха на момчето и изработена от тях гривна, която да му носи късмет.

Малките ученици споделят, че е много хубаво да помагат, да дават надежда и кураж. Благородната им кауза ги сплотила, направила ги по-задружен клас. Искат Мирко да оздравее, след време да играе с тях, да рита топка, да е щастлив. Вярват в това малко чудо и ще продължат да му помагат.

„Благодаря на моите ученици, които оказа се, са малки деца с големи сърца. Благодаря сърдечно и на всички, които бяха съпричастни и подпомогнаха кой с каквото и колкото може нашата благородна кауза. На всички желая здраве, мир и топлина.

Носете в себе си, получавайте и дарявайте доброта, защото там някъде винаги има някой, който се нуждае от нея“, призова класната ръководителка Иваничка Ангелова.

Благородната инициатива на четвъртокласниците вече се вписа и в кампанията на Народно читалище „Напредък-1863-Елена“ под надслов „Големите хора на малкия град“. Вчера на коледния концерт на читалището председателят Димитринка Иванова връчи на всяко дете и на целия клас грамота с послание: „Доброто започва от мен“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.