Четвъртокласничката Виктория Обрешкова победи в кампанията „Ела в библиотеката” в Старата столица

Снимка: Веселина Ангелова

Виктория Обрешкова от СУ „Вела Благоева” във Велико Търново е големият победител от лятната кампания „Ела в библиотеката“. Тя се проведе под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов това лято, а целта й бе да излъчи победител на основание най-голям брой заети и прочетени книги от всички клонове на библиотеката в Старата столица.

Две трети, едно първо, едно второ място, както и четири специални награди бяха раздадени на официална церемония днес, провела се в централната сграда на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков”. Първенецът Виктория Обрешкова е от четвърти клас и това лято е прочела 65 книги. На второ място с прочетени 39 книги се класира Стилян Атанасов, третокласник в ОУ „Бачо Киро”. Третото място си поделиха Петя Копаранова и Ерина Мустафова, съответно от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” и СУ „Емилиян Станев”. Сред наградените бе и Елена Желязкова, удостоена с приза „Най-четящ родител”.

Кампанията ще се превърне в традиционна и за нея е намерен спонсор, информира Венцислав Спирдонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.