Четирима астронавти се прибраха на Земята след почти осем месеца на международната космическа станция

X/@NASA

Четирима астронавти се завърнаха на Земята след почти осеммесечен престой в космическата станция, удължен от проблема с капсулата на Боинг и урагана Милтън.

Капсула на SpaceX с четиримата на борда се отдели от Международната космическа станция (МКС) и пристигна на Земята в петък след няколко забавяния, причинени от неблагоприятни метеорологични условия, съобщи американската космическа агенция NASA.

Космическата капсула Dragon на SpaceX, която превозваше астронавтите на НАСА Мат Доминик, Майк Барат и Жанет Епс, заедно с колегата им на руската космическа агенция "Роскосмос" Александър Гребенкин, кацна край бреговете на американския щат Флорида призори в петък.

Екипажът беше на борда на космическия пост от месец март тази година. Първоначално четиримата членове на екипажа трябваше да се върнат на Земята преди около две седмици, но планът беше нарушен от урагана Милтън. Други неблагоприятни метеорологични условия, причинени също от урагана, забавиха допълнително завръщането на екипажа, припомня The Guardian.

Космическата станция се върна към нормалния си състав от седем души - четирима американци и трима руснаци - след няколко месеца спиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка