Четирима задържани при акция за купен вот в Горна Оряховица

Специализирана операция срещу битовата престъпност и купен вот се проведе в Горна Оряховица.

При акцията са задържани четирима души за кражби.

Проверени са общо 150 лица, 20 от които представляващи особен интерес за органите на МВР. На изходите на рисковите квартали „Калтинец“ и „Гарата“ в Горна Оряховица са изградени КПП-та, като бяха спирани и проверявани всички автомобили. Въпреки, че в двата квартала многократно през годините полицията е  установявала купувачи на гласове, местните хора казват, че никой не им е предлагал пари за да гласуват на изборите на 27 октомври.

„И да се предлагат пари на някого, сделката става лице в лице. Всичко друго са приказки. По принцип се търсят малограмотни хора, които не могат да реагират, или нямат никаква визия за живота си. Нормално е да се поддават, защото не могат да оценяват рисковете “, коментира Христо Христов, жител на Горна Оряховица.      

„Към настоящия момент са задържани четири лица по линия на конвенционалната престъпност. В областната дирекция са постъпили три сигнала, по които се работи. Проверяваме и лица, за които при предходни избори е имало информация, че се занимават с купен вот. Работим от началото на подготовката за осигуряване на сигурността на изборния процес“, заяви комисар Йосиф Павлов – началник на охранителна полиция при ОД МВР - Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони