Четирима криминално проявени са задържани за притежание на наркотици

Снимка: Архив

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на разпространение на наркотични вещества е реализирана от служители на ОДМВР-Добрич, заедно с колегите им от Първо и Второ РУ. В рамките на проведените оперативни действия, в района на паркинга на гробищен парк в града, те задържали К.К. (24 г.) от Варна и добричлиите И.Д. (33 г.), Ш.Х. (35 г.) и Н.Х. (35 г.) - всичките криминално проявени, съобщават от МВР.

Залавянето било осъществено непосредствено след разпространение на 250 г  марихуана и 10 г кокаин. Последвали претърсвания на шест адреса в Добрич и един - във Варна. В частен имот в района на ж.к. „Строител“ в град Добрич криминалистите открили кокаин, везна и множество полиетиленови пликчета, подготвени за пакетиране. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, К.К. и И.Д. са привлечени като обвиняеми и на 29 юли са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Реализацията е финален етап от стартиралата в края на месец януари специализирана полицейска операция по линия на разпространението на наркотични вещества в град Добрич. На 28 януари т.г., в момент на разпространение на наркотични вещества в района на бул. „Русия“ бе задържан Е.К. (29 г.) от град Добрич.Три месеца по-късно, в рамките на същата операция, в полицейския арест попадна и Ш.Х. (35 г.) в момент на разпространение на наркотични вещества. В дома му бе установено около 110 г суха тревна маса, електронна везна и около 200 подготвени за пакетиране полиетиленови пликчета.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право