Четирима олимпийски шампиони сред учредителите на клуб „Олимпиец“ в Пловдив

На снимката: Пенка Стоянова, Сийка Келбечева, зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков, Николай Бухалов, Магдалена Георгиева

Пловдив вече може да се похвали с клуб „Олимпиец“, който бе учреден в четвъртък в Младежкия център край гребния канал в града под тепетата. Сред учредителите на клуба бяха 14 медалисти от Олимпийски игри, като четирима от тях са и олимпийски шампиони – Николай Бухалов (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева (гребане).

Останалите сребърни и бронзови олимпийски медалисти, положили подписите си под учредителния документ, са Магдалена Георгиева (гребане), Петър Запрянов и Нонка Матова (спортна стрелба), Каспар Симеонов, Стоян Гунчев и Ани Узунова (волейбол), Гочо Василев (футбол), Пенка Стоянова и Ангелина Михайлова (баскетбол), Иван Михайлов (бокс).

Идеята е тръгнала от изложение през 2014 г., когато Пловдив беше Европейски град на спорта, на което бяха показани спортните успехи на града. Членовете на клуб „Олимпиец“ ще провеждат открити тренировки, за да мотивират децата и младежите да бъдат по-активни и да се запалят по различни спортове. Месечните сбирки на клуб „Олимпиец“ ще се провеждат в новия ресторант „Sport House“, който вече заработи в Младежкия център.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.