Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Морските ни пристанища могат да станат част от “Новия път на коприната”

Четирима олимпийски шампиони сред учредителите на клуб “Олимпиец” в Пловдив

На снимката: Пенка Стоянова, Сийка Келбечева, зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков, Николай Бухалов, Магдалена Георгиева

Пловдив вече може да се похвали с клуб “Олимпиец”, който бе учреден в четвъртък в Младежкия център край гребния канал в града под тепетата. Сред учредителите на клуба бяха 14 медалисти от Олимпийски игри, като четирима от тях са и олимпийски шампиони – Николай Бухалов (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева (гребане).

Останалите сребърни и бронзови олимпийски медалисти, положили подписите си под учредителния документ, са Магдалена Георгиева (гребане), Петър Запрянов и Нонка Матова (спортна стрелба), Каспар Симеонов, Стоян Гунчев и Ани Узунова (волейбол), Гочо Василев (футбол), Пенка Стоянова и Ангелина Михайлова (баскетбол), Иван Михайлов (бокс).

Идеята е тръгнала от изложение през 2014 г., когато Пловдив беше Европейски град на спорта, на което бяха показани спортните успехи на града. Членовете на клуб “Олимпиец” ще провеждат открити тренировки, за да мотивират децата и младежите да бъдат по-активни и да се запалят по различни спортове. Месечните сбирки на клуб “Олимпиец” ще се провеждат в новия ресторант “Sport House”, който вече заработи в Младежкия център.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.