Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

Четирима прокурори „изтървали“ убиеца на Виола (обзор)

Убиецът наркоман Стефан Станев

Открити са и виновни ченгета от три РПУ-та
Бруталният наркоман заплашвал със смърт бившата си съпруга, сестра й и майка й

Четирима прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП) са прекратили за последната година и 3 месеца производствата по 4 жалби за закани с убийство, отправяни от бруталния наркоман Стефан Станев. Само по пета преписка е било образувано досъдебно производство срещу него и то 5 дни, след като е заклал приятелката си Виола Николова. Това съобщиха вчера главният прокурор Сотир Цацаров и шефката на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Делото срещу Станев, който е наркоман от ученик и е лекуван от зависимостта си в частни и държавни клиники, ще бъде приключено до септември. Дотогава ще е готова неговата психиатрична експертиза, както и назначени по случая ДНК анализи.

Паралелно с разследването в прокуратурата е започнала проверка защо не са били образувани дела срещу Стефан, след като бившата му съпруга Благовеста Пенева, сестра й и майка й 5 пъти са се оплаквали от тормоз. В писмо във фейсбук Благовеста поиска прошка от покойната Виола, че не е могла да я спаси.

Установено е, че жалбите от трите жени са постъпвали във Второ, Трето и Девето столични РПУ-та. Оттам били докладвани от разследващи полицаи в СРП с мнение за прекратяване. Прокурорите Дияна Векилова, Велин Воденичаров, Валери Василев и Валентин Филипов прекратявали преписките с постановления, като мотивите им ставали все по-кратки, накрая дори липсвали.

“Никой не може да каже дали убийството е щяло да бъде предотвратено. Но ако ние си бяхме свършили работата, дали щеше да се стигне до него?”, попита главният прокурор. Той е наредил всички постановления да бъдат отменени. Започнала е пълна проверка на работата на четиримата и най-вероятно те ще бъдат наказани. За случаите е уведомен вътрешният министър Валентин Радев, който да вземе отношение към полицаите от трите РПУ-та.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.