Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

Четирима прокурори „изтървали“ убиеца на Виола (обзор)

Стефан Станев. Снимка: Архив

Убиецът наркоман Стефан Станев

Открити са и виновни ченгета от три РПУ-та
Бруталният наркоман заплашвал със смърт бившата си съпруга, сестра й и майка й

Четирима прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП) са прекратили за последната година и 3 месеца производствата по 4 жалби за закани с убийство, отправяни от бруталния наркоман Стефан Станев. Само по пета преписка е било образувано досъдебно производство срещу него и то 5 дни, след като е заклал приятелката си Виола Николова. Това съобщиха вчера главният прокурор Сотир Цацаров и шефката на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Делото срещу Станев, който е наркоман от ученик и е лекуван от зависимостта си в частни и държавни клиники, ще бъде приключено до септември. Дотогава ще е готова неговата психиатрична експертиза, както и назначени по случая ДНК анализи.

Паралелно с разследването в прокуратурата е започнала проверка защо не са били образувани дела срещу Стефан, след като бившата му съпруга Благовеста Пенева, сестра й и майка й 5 пъти са се оплаквали от тормоз. В писмо във фейсбук Благовеста поиска прошка от покойната Виола, че не е могла да я спаси.

Установено е, че жалбите от трите жени са постъпвали във Второ, Трето и Девето столични РПУ-та. Оттам били докладвани от разследващи полицаи в СРП с мнение за прекратяване. Прокурорите Дияна Векилова, Велин Воденичаров, Валери Василев и Валентин Филипов прекратявали преписките с постановления, като мотивите им ставали все по-кратки, накрая дори липсвали.

“Никой не може да каже дали убийството е щяло да бъде предотвратено. Но ако ние си бяхме свършили работата, дали щеше да се стигне до него?”, попита главният прокурор. Той е наредил всички постановления да бъдат отменени. Започнала е пълна проверка на работата на четиримата и най-вероятно те ще бъдат наказани. За случаите е уведомен вътрешният министър Валентин Радев, който да вземе отношение към полицаите от трите РПУ-та.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете