Четирима ранени на шампионския парад

Четирима души са ранени след стрелба по време на шампионския парад в Торонто. Местният „Раптърс“ отпразнува историческата първа титла на канадски отбор в НБА с празненство, което събра близо два милиона души в центъра на града. Трофеят беше спечелен миналата седмица след победа като гост на бившия шампион „Голдън Стейт Уориърс“, но едва в понеделник тимът се прибра от Калифорния.

Тържественото посрещане, на което присъства и канадският премиер Джъстин Трюдо, обаче се превърна в кошмар, след като в тълпата проехтяха изстрели. Местните власти се намесиха незабавно и установиха, че при инцидента има четирима ранени.

„ Огромната част от хората не разбраха за станалото, иначе последствията можеше да са много по-тежки“, обяви шефът на полицията в Торонто Марк Сондърс.

Според органите на реда не става въпрос за терористичен акт, а за битова свада между хора, които носели оръжие. Градските власти пък решили празненството да продължи. Друга стрелба е имало в местен мол, но се разминала без пострадали.

„Гневен съм, че се е намерил човек да стреля сред тълпа веселящи се хора – заяви кметът на Торонто Джон Тори. - Надявам се с виновните да се отнесат с цялата строгост на закона.“

Коментари

Задължително поле