Четирима са в ареста за дързък грабеж посред бял ден в Габрово

Единият от задържаните е непълнолетен

23-годишен мъж от Пловдив на 25 септември, около 11:15 часа е подал сигнал на телефон 112, че той, заедно с негов приятел на 22 г. от същия град, са станали жертва на грабеж в Габрово. По първоначални данни, двамата са били заплашени с употреба на сила от четирима неизвестни мъже на видима възраст 19-25 години.

Престъплението е извършено около 11:00 часа в парк на територията на Габрово. От пострадалите са отнети два мобилни телефона и сумата от общо 380 лева. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата в Габрово. В резултат на проведените незабавни оперативно - издирвателни мероприятия и множество процесуално – следствени действия, криминалистите от Областната дирекция на МВР – Габрово и РУ – Габрово са установили и задържали трима мъже на възраст 19-25 години от Габрово и от село Жълтеш, и 17-годишен младеж от същият град, за които са налице данни, че са извършители на престъплението.

Двама от тях са с множество присъди за извършени престъпления по различни състави от Наказателния кодекс. Спрямо тях, Окръжен съд Габрово уважи искането на Окръжна прокуратура, и в петък, 27 септември им наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Част от вещите, предмет на престъпление са намерени и иззети.

Работата по цялостното документиране на наказателното производство продължава. След приключване на разследването, материалите ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Габрово.

Коментари

Задължително поле