Четирима футболисти убити при удар в ТИР (обзор)

Излезли с БМВ на главен път, без да спрат на знак “Стоп”

Има съмнения, че шофьорът е пил

Четирима мъже загинаха при тежка катастрофа на пътя Плевен-Русе. Жертвите са Димитър Кушев (36 г.), Георги Вълчев (40 г.), Генчо Стефанов (38 г.) и Ивелин Ивов (19 г.). Всички те са футболисти от третодивизионния аматьорски отбор “Павликени”.

В сряда тимът гостувал на отбора “Земеделец-93” в свищовското село Козловец в мач за Купата на аматьорската футболна лига. Играчите от Павликени спечелили с 3:1, като един от головете вкарал младия Ивелин, който играел и в юношеския отбор на ФК “Етър”- Велико Търново. Повечето футболисти пътували с личните си автомобили, а Ивелин возел тримата си съотборници в своето БМВ. След мача мъжете останали в Козловец да вечерят и да се почерпят. Около 3 ч през нощта си тръгнали за Павликени.

На кръстовище при село Горна Студена БМВ-то излязло на главния път Плевен-Русе. Младият шофьор не спрял на знак “Стоп” е лекият автомобил бил пометен от преминаващ ТИР с българска регистрация. Колата била влачена 50 метра от 20-тонния камион. Наложило пожарникари да режат смачканите ламарини, за да извадят четирите тела на пътуващите в нея. Трима от футболистите издъхнали на място, а четвъртият починал на път за болницата в Плевен.

Катаджии не изключват и версията, че и водачът Ивелин е пил. Негови съотборници обаче заявили, че младежът не посягал към алкохол и именно заради това е возел на връщане почерпените си съотборници. Треньорът на “Павликени” Димитър Тодоров заяви пред местен сайт, че е потресен и няма как да говори за скръбта си. По думите му загиналият Димитър Кушев, който е бивш футболист на “Етър”, бил контузен, но дошъл за срещата, за да подкрепя и вдъхновява момчетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България