Четири години затвор за пиян шофьор, убил колоездач

Снимка: Архив

Окръжният съд в Монтана прати зад решетките шофьор, който след дълъг гуляй блъснал с колата си велосипедист и избягал. Пострадалият мъж починал в болница. Трагичното произшествие е станало призори на 2 ноември 2015 г.

Предишната вечер новоизбраният кмет на община Якимово почерпил съселяните си на площада за  победата на местния вот. Разбрал, че има безплатно пиене, В. Емилов, който вече пил на друго място, пристигнал насред Якимово с „Опела” си и се включил във веселбата. След като обърнал доста чаши, солидно пияният мъж се качил отново на автомобила си  и със свой съселянин  заминали за град Вълчедръм.

Там Емилов купил и пил уиски и пак поел към Якимово- по пътя обаче спрял на бензиностанция да си купи бира, но служителят му отказал, виждайки, че е пиян. Едва  различаващ пътя пред себе си, Емилов влязал в Якимово с 85 км в час вместо с разрешените 50 км и ударил колоездач на платното. Велосипедистът се блъснал в предното стъкло и отхвърчал на 24 метра от колата, а „Опелът” се забил в оградата на къща. Пияният обаче измъкнал някак разнебитеното возило и без да окаже помощ на ранения заминал.

Премазаният мъж починал няколко часа по-късно в болницата в Лом. Полицаите открили колата и шофьора и измерили 1.80 промила в кръвта му. Магистратите решиха В. Емилов да изтърпи четири години в затвор за причинената на пътя смърт. Присъдата подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право