Четири дни концерти във Върбица за традицонния панаир

Изложба с портрети на емблематични личности ще изненада публиката

Шуменската община Върбица, която се слави с минералните си извори и най-темпераментните музиканти, става концертно средище за четири дни. В града в сряда се открива есенния панаир, който традиционно стартира с шествие от общината до панаирния площад, водено от местната духова музика и ръководството на Върбица. Този път обаче, към 50-те върбишки виртуози се очаква да се присъединят и музиканти от оркестъра на град Одрин. Цяла културна делегация от турския град ще гостува на Върбица, водена от валията Гюнай Йоздемир и кмета Реджеп Гюркан. Те са приели личната покана на градоначалника на Върбица инж. Мердин Байрям.

От кметството са се погрижили да изненадат върбичани и гостите си с богата програма и още вечерта след шествието публиката ще весели Тони Дачева. Във втория ден от празненствата Герловото от 20 часа ще огласят родопското чудо Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. В третия ден на сцената ще пее Ашли, а за четвъртия е поканена Гери Никол. На 23 септември Върбица ще бъде домакин на народни борби с голям награден фонд.

Старт на празненствата ще даде тържествена сесия от 10 ч. в сряда, на която със званието почетен гражданин на Върбица ще бъде удостоена родената тук писателка Къна Бойчева. Час по-късно в Младежкия дом се открива изложба на известния художник също родом от Върбица Валентин Кулев. В експозицията си от портрети е увековечил и емблематични личности с принос за региона. Сред тях е и кметът на общината втори мандат инж.Байрям.

Коментари

Задължително поле