Четири от медицинските дружества на община Велико Търново с положителен резултат за тримесечието

Декларация за прецизиране на лекарствената политика в онкологията ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия д-р Мария Рачева – управител на Комплексния онкологичен център във Велико Търново. Според нея новите правила, подписани с Националния рамков договор за 2017 година, ще затруднят лечебния процес и ще доведат до нови задължения на здравното заведение. За тримесечието на тази година бившият онкодиспансер има негативен резултата от 15 хиляди лева при обем от 2 милиона и 4 хиляди лева. Той е текущ и не е определящ за годината, обясниха специалисти на заседание на постоянната комисия по здравни и социални дейности към Великотърновския общински съвет. В момента задълженията на Комплексния онкологичен център са в размер на 2 791 000 лева. В същото време лечебното заведение чака 809 000 лева от здравната каса.

С положителен резултат от по 3 хиляди лева за тримесечието са бившият спортен диспансер и центърът за кожно-венерически заболявания. Специализираната белодробна болница е с положителен резултат от 15 хиляди лева. Задълженията й в момента са 706 000 лева, а очакваните от здравната каса средства – 63 000 лева. Центърът за психично здраве за същия период е с положителен резултат от 33 хиляди лева.

Печалбите на всички медицински дружества без белодробната болница ще отидат за капиталови разходи. Бившият тубдиспансер ще ги ползва за погасяване на задълженията си. Всички лечебни заведения, собственост на Община Велико Търново, са подписали договорите си с РЗОК. До момента това не е направил Комплексният онкологичен център. Преминалите общо болни за тримесечието са 2422, а работещите в петте дружества са 338.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони