Чети и виж най-странните рекорди в света

https://www.youtube.com/watch?v=1QoqenZytO8

Изисква се нещо повече от обикновена сръчност, за да поставиш рекорд по триатлон с жонглиране. Трябва да имаш свободно време и желание – като Джо Солтър, който преплува 400 м, изминава на велосипед 26 км и пробягва още 6,4 км за общо час и 57 мин., подхвърляйки топки с едната или с двете си ръце. През 2012 -а това му донася наградата на Record Setter за най-шантав рекорд на годината и това също е постижение на фона на толкова много други опити за привличане на вниманието по цял свят. Какви точно са те?

Новото издание „YouTube: Световни рекорди“ /“Книгомания“/ дава отговорите в кратки текстове с илюстрации и с QR кодове за бърз достъп до над 300 клипа в интернет. Достатъчно е да се сканира кодът или да бъде въведен краткият URL адрес и читателят веднага става наблюдател на забавните или рисковани изпитания, на които се подлагат героите от YouTube. Авторът Ейдриън Бесли е подбрал и от двата вида: шампионат по най-дълго оригване, но и сърфиране по над 30-метрови вълни; изяждане на рекордно голям сладолед с тегло над един тон, но и разходка по въже над пропаст при вятър със скорост 39 км/ч и; майсторене на 5-метрова химикалка, но и 70-метров бънджи скок. В „YouTube: Световни рекорди“ са влезли и най-забележителните спортни постижения от последните години, и най-опасните каскади. Има факти за температурни рекорди и климатични аномалии, за човешки и животински физически данни над обичайните.

Някои от клипчетата вече са станали популярни сред милиони потребители, други са останали встрани от масовия интерес. Книгата позволява да бъдат преоткрити от читатели на всякаква възраст. А специално за тийнейджърите тя е важна и заради съчетаването на сърфирането из интернет с четенето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл