Чеченец ще се бори за титлата на България

Чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев стигна до финала при 74-килограмовите на държавното първенство по свободна борба в Сливен. Националът записа 3 победи, като не даде нито точка на съперниците си. И трите срещи спечели с технически туш от по 10:0. За титлата утре Умарпашаев ще спори с младия ни талант Джамал Али, трети от европейското за юноши.

Али получи българско гражданство в навечерието на мондиал 2017 през август, а този сезон започна отлично. На силния турнир „Тахти къп“ в Иран преди седмица ликува с титлата.

Националът Филип Новачков, който живее в САЩ, пък достигна финала при 65-килограмовите също с 3 победи. Макар и на 38 години ветеранът Димитър Кумчев проби за решителния сблъсък за трофея при най-тежките до 125 кг. В последния момент участие отказа опитният Михаил Ганев, който планира да се бори на „Дан Колов“ в средата на март.

Битките в зала „Васил Левски“ бяха изгледани от почетния президент на федерацията Валентин Йорданов и председателя Христо Маринов.

Надпреварата е по новите правила, като схватките са в двудневен формат. Преди срещите вече задължително състезателите минават кантар. Финалите са утре от 11 часа.

Коментари

Задължително поле