Чешка туристка се удави в Слънчев бряг, издирват 11-годишно дете, влязло в морето с жената

Страшна трагедия се е случила в курорта Слънчев бряг вечерта в сряда.

61-годишна чешка летовничка се е удавила, докато се опитвала да спаси 11 годишно момиченце - виетнамка. Детето било на море у нас заедно с жената - Олга Б. и сестричката си- на 13 години.

Около 20.13 часа те плажували между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг, срещу бистро "Кораба". Влезли да се къпят, но 11-годишното дете започнало да потъва и да се дави. Жената се опитала да го спаси, но и тя била повлечена от силното подводно течение. Нейните викове били чути от мъж от Габрово. 38 годишният българин И.М. успял да извади жената на брега, но въпреки предприетите действия за спасяването и, тя починала.

И. М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на «Морска администрация» и «Пожарна безопасност и защита на населението», но тялото на детето не е открито. Установено е, че изчезналото момиченце е 11 годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг, казаха от ОД на МВР в Бургас.

13-годишното момиченце, пред очите на което се разиграла трагедията било в шок и само плачело, казаха криминалисти. Драмата е огромна, коментираха и летовници. Според тях в сряда вечерта е излязло опасното мъртво вълнение, точно, когато станал инцидентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право