Чешко рамо спаси „Левски“ от резил

Чешко рамо спаси „Левски“ от резил при домакинството си на „Верея“. В добавеното време на мача Давид Яблонски засече центриране във вратата на Георги Аргилашки за успеха с 1:0. При попадението гостите имаха претенции за игра с ръка на бранителя. Заради бурните си протести изигралият отличен мач страж на „Верея“ беше изгонен.

А Яблонски вкара седмия си гол от началото на шампионата. Чехът за пореден път отсрами нападателите на „Левски“. Серджио Буш и в този мач направи всичко, за да отбележи. Неговите удари обаче бяха спасени от Аргилашки. Вратарят на „Верея“ спря шутове и на Габриел Обертан. В средата на второто полувреме удар от разстояние на Яблонски срещна страничната греда.

От своя страна Валери Домовчийски и Илиян Йорданов се отчетоха с пропуски пред Божидар Митрев.

„Верея“ продължава да се тресе от финансови проблеми. Ръководството дължи заплати и премии на играчите. Към този момент Илиан Илиев, треньор на тима от Стара Загора, овладява положението.

„Получихме една заплата, но ситуацията продължава да е тежка – призна Аргилашки. - Дължат се не малко пари. Шефовете обаче обещават, че всичко ще е наред.“

Делио Роси, треньорът на „Левски“, остана доволен от победата, която доближи тима на три точки от втория ЦСКА.

Коментари

Задължително поле