На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Чий кюфте, хумус

Майсторът в кухнята Зеки Гюнеш продължава да представя тайните на Ориента. Рецептите му са вдъхновени от далечния Изток, откъдето ястията носят специфичен вкус. Главният готвач на Orient Garden днес се спира на хумус и чий кюфте, които лесно и бързо могат да се приготвят вкъщи.

 

Чий кюфте22-2

Необходими продукти:

100 г телешко чисто месо

лют пипер на вкус

сол и черен пипер на вкус

1/4 ч. л. кимион

1 ч. л. пюре лют пипер (чили сос)

1 ч. л. сух джоджен

1 с. л. зехтин

1/4 глава кромид лук

1 глава чесън

100 г ситен черен булгур

зелена салата и лимони за гарниране

Начин на приготвяне:

Месото се мели 3 пъти и към него се добавят булгурът, пиперковото пюре, зехтинът, солта, ситно нарязаните чесън и лук и останалите подправки. Налива се по малко вода и каймата се меси поне 40 минути. За да се съкрати тази процедура, сместа отново се смила в месомелачката.

При сервиране в чиния върху всеки лист от зелената салата се поставя малко кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.

 

 

Хумус

Необходими продукти:22-3

400 г сварен нахут от консерва

2 с. л. сусамов тахан

сокът от 1 лимон

2 скилидки чесън

100 мл зехтин „Екстра върджън“

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нахутът се поставя в купата на кухненски робот.

Добавят се сусамовият тахан, лимоновият сок, намачканите скилидки чесън, овкусява се със сол и се разбива добре.

Постепенно на части се налива зехтинът и се разбива, докато не се поеме от сместа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

    1. Рецептата е преписана от Бон Апети, но там завършва така:
      Преди да се консумира, кюфтето се поръсва с лимонов сок. Към завитото в маруля кюфте се предлага турска анасонова ракия или мастика. (това е вече нещо сериозно:-)
      Да, оказа се, че това са сурови кюфтета, които може и да са без месо, т.е. само булгур, който обаче трябва да се накисне.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.