82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Чий кюфте, хумус

Майсторът в кухнята Зеки Гюнеш продължава да представя тайните на Ориента. Рецептите му са вдъхновени от далечния Изток, откъдето ястията носят специфичен вкус. Главният готвач на Orient Garden днес се спира на хумус и чий кюфте, които лесно и бързо могат да се приготвят вкъщи.

 

Чий кюфте22-2

Необходими продукти:

100 г телешко чисто месо

лют пипер на вкус

сол и черен пипер на вкус

1/4 ч. л. кимион

1 ч. л. пюре лют пипер (чили сос)

1 ч. л. сух джоджен

1 с. л. зехтин

1/4 глава кромид лук

1 глава чесън

100 г ситен черен булгур

зелена салата и лимони за гарниране

Начин на приготвяне:

Месото се мели 3 пъти и към него се добавят булгурът, пиперковото пюре, зехтинът, солта, ситно нарязаните чесън и лук и останалите подправки. Налива се по малко вода и каймата се меси поне 40 минути. За да се съкрати тази процедура, сместа отново се смила в месомелачката.

При сервиране в чиния върху всеки лист от зелената салата се поставя малко кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.

 

 

Хумус

Необходими продукти:22-3

400 г сварен нахут от консерва

2 с. л. сусамов тахан

сокът от 1 лимон

2 скилидки чесън

100 мл зехтин „Екстра върджън“

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нахутът се поставя в купата на кухненски робот.

Добавят се сусамовият тахан, лимоновият сок, намачканите скилидки чесън, овкусява се със сол и се разбива добре.

Постепенно на части се налива зехтинът и се разбива, докато не се поеме от сместа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

    1. Рецептата е преписана от Бон Апети, но там завършва така:
      Преди да се консумира, кюфтето се поръсва с лимонов сок. Към завитото в маруля кюфте се предлага турска анасонова ракия или мастика. (това е вече нещо сериозно:-)
      Да, оказа се, че това са сурови кюфтета, които може и да са без месо, т.е. само булгур, който обаче трябва да се накисне.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.