Чиновници се учат да „воюват“ срещу 340 лв. Курсистите са от МВР, финансовото и икономическото министерство, общините в София и Челопеч, „Лукойл Нефтохим“ и др.

Във Военна академия предстоят три нови програми в областта на сигурността.

Армейската Алма Матер открива първа учебната година

Курс по отбранително-мобилизационна подготовка за чиновници от държавната и местната администрация, служители от фирми и компании стартира Военна академия “Г. С. Раковски”. Обучението е десет дни- от 11 до 21 септември. Курсистите ще се учат как да действат във ведомството, в което работят в случай на война или при обявяване на военно положение. Цената на курса е 340 лв. на човек. Групата е 14 души, работещи в МВР, министерствата на икономиката и финансите. Има и от Столична община и община Челопеч. Включен и представител на апелативната прокуратура в Пловдив, на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” и на “Лукойл Нефтохим Бургас” ЕООД. Всички участници трябва да имат висше образование.

В момента във военната академия се обучават слушатели по 15 магистърски програми по национална сигурност и военно дело като обучението е една година, ако е редовно. Докато задочното и дистанционното са две години. Отделно армейската Алма Матер развива и единадесет докторски програми по националност сигурност, чиито срок на обучение е три години. Предстои да бъдат открити и 3 нови програми- по киберзащита, сигурност и противодействие на тероризма и психология в сферата на сигурността. Военната академия отрива първа учебната година- на 1 септември, докато всички останали вузове в страната – на 1 октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вземете и николай младенов и митов… ама не в академията, а в кашишки запас. Да си сърбат ценностите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.