Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Чиновници се учат да „воюват“ срещу 340 лв. Курсистите са от МВР, финансовото и икономическото министерство, общините в София и Челопеч, „Лукойл Нефтохим“ и др.

Във Военна академия предстоят три нови програми в областта на сигурността.

Армейската Алма Матер открива първа учебната година

Курс по отбранително-мобилизационна подготовка за чиновници от държавната и местната администрация, служители от фирми и компании стартира Военна академия “Г. С. Раковски”. Обучението е десет дни- от 11 до 21 септември. Курсистите ще се учат как да действат във ведомството, в което работят в случай на война или при обявяване на военно положение. Цената на курса е 340 лв. на човек. Групата е 14 души, работещи в МВР, министерствата на икономиката и финансите. Има и от Столична община и община Челопеч. Включен и представител на апелативната прокуратура в Пловдив, на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” и на “Лукойл Нефтохим Бургас” ЕООД. Всички участници трябва да имат висше образование.

В момента във военната академия се обучават слушатели по 15 магистърски програми по национална сигурност и военно дело като обучението е една година, ако е редовно. Докато задочното и дистанционното са две години. Отделно армейската Алма Матер развива и единадесет докторски програми по националност сигурност, чиито срок на обучение е три години. Предстои да бъдат открити и 3 нови програми- по киберзащита, сигурност и противодействие на тероризма и психология в сферата на сигурността. Военната академия отрива първа учебната година- на 1 септември, докато всички останали вузове в страната – на 1 октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вземете и николай младенов и митов… ама не в академията, а в кашишки запас. Да си сърбат ценностите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.