Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Чиновници се учат да „воюват“ срещу 340 лв. Курсистите са от МВР, финансовото и икономическото министерство, общините в София и Челопеч, „Лукойл Нефтохим“ и др.

Армейската Алма Матер открива първа учебната година

Курс по отбранително-мобилизационна подготовка за чиновници от държавната и местната администрация, служители от фирми и компании стартира Военна академия “Г. С. Раковски”. Обучението е десет дни- от 11 до 21 септември. Курсистите ще се учат как да действат във ведомството, в което работят в случай на война или при обявяване на военно положение. Цената на курса е 340 лв. на човек. Групата е 14 души, работещи в МВР, министерствата на икономиката и финансите. Има и от Столична община и община Челопеч. Включен и представител на апелативната прокуратура в Пловдив, на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” и на “Лукойл Нефтохим Бургас” ЕООД. Всички участници трябва да имат висше образование.

В момента във военната академия се обучават слушатели по 15 магистърски програми по национална сигурност и военно дело като обучението е една година, ако е редовно. Докато задочното и дистанционното са две години. Отделно армейската Алма Матер развива и единадесет докторски програми по националност сигурност, чиито срок на обучение е три години. Предстои да бъдат открити и 3 нови програми- по киберзащита, сигурност и противодействие на тероризма и психология в сферата на сигурността. Военната академия отрива първа учебната година- на 1 септември, докато всички останали вузове в страната – на 1 октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вземете и николай младенов и митов… ама не в академията, а в кашишки запас. Да си сърбат ценностите.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.