Чисто нови кабинети за 2000 първолаци в Бургас

2000 първолаци ще влязат в чисто нови кабинети през тази учебна година. Класните стаи ще бъдат изцяло реновирани, а свободните места ще бъдат обявени през март, съобщиха от общината.

Основен критерий за приемане в желаното учебно заведение, носещ най-много точки при крласирането, продължава да бъде местоживеенето. В Бургас кандидатстването се извършва по електронен път.

Реалното кандидатстване за детска градина ще е на 1 април, а за първи клас - на 15 май.

По искане на родители и учители, Общината ще продължи за втора година проекта "Първокласно начало". При представянето на бюджет 2020 кметът Димитър Николов обяви, че още 90 класни стаи за новите близо 2000 първокласника във всички бургаски училища ще бъдат изцяло обновени през лятната ваканция. Те ще бъдат обзаведени с нови мебели и оборудвани със съвременна техника. Всички учители на първи клас ще използват новите методи на обучение, които Общината въвежда.

Проектът "Първокласно начало" далеч не се изчерпва с обновяване на материалната база. Съвременната методика на обучение дава резултат по отношение на по-високата функционална грамотност на бургаските първокласници. Мониторингът показва, че с използването на игрови методи значително се увеличава вниманието на децата към учебния материал и усвояването на дигиталните технологии, у тях се развиват екипност и креативност.

Това дава основание на Община Бургас да превърне проекта "Първокласно начало" от пилотен в постоянен.

Коментари

Задължително поле