Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Чистят езеро с 394 хил. евро

Каналът на езерото „Вая“, който свързва водоема с морето, ще бъде почистен и възстановен с евро средства- 394 хиляди евро. Това се налага, тъй като миналите години, вследствие на обилните валежи, каналът нееднократно наводняваше района, в който е изграден. Тогава областният управител Вълчо Чолаков разпореди незабавно почистване, но поради липсата на средства предприетите мерки не дадоха необходимия траен резултат.

“Заварих каналът около езерото в много лошо състояние, не добре поддържан, без да е почистван регулярно, обрасъл с плътна растителност и много отлагания по дъното. Всичко това силно затруднява обмена на води между езерото и морето. При обилни валежи водата в канала залива прилежащите имоти от урбанизираната територия на гр. Бургас.

Получих множество сигнали от граждани. Намалената водопропускливост оказва негативен ефект и върху богатото биологично разнообразие на езерото поради ограничения обмен със свежа солена вода от морето”, коментира областният управител.

Безвъзмездната финансова помощ е по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция. Областна администрация ще си партнира с каймакамството в Енез.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.