Членовете на СИК в Бургас с по-високи възнаграждения

Снимка: Архив

На местния вот ще се плаща по 100 лв. на председател, 80 лв. - за член

Членовете на СИК в Бургас ще получат по-високи възнаграждения на местните избори, които са насрочени за 27-ми октомври. Тази година ще се заплаща допълнително дори на лицата, които са присъствали на обученията, както и на тези, които са участвали в подреждането на секцията и в предаването на изборните книжа на общинските избирателни комисии, съобщиха от ОИК - Бургас.

Възнагражденията са - за председател - 100 лева, за заместник-председател/секретар - 90 лева, за член - 80 лева. За участие в обучението - допълнително възнаграждение в размер по 10 лева на всеки участвал в обучението.

За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване - допълнително възнаграждение в размер по 15 лева на всеки участвал.

За предаването на протоколите на СИК/ПСИК и другите изборни книжа и материали в ОИК, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение - допълнително възнаграждение в размер на 25 лева за всяко лице.

Членовете на СИК/ПСИК за деня преди изборния ден, за изборния ден и за следващия ден се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване на членовете на СИК/ПСИК са за сметка на републиканския бюджет.

Коментари

Задължително поле