Човекът, дал 4 тона суджук, проговори: Когато накрая отказах, ми фалираха бизнеса

Човекът,  дал 4 тона суджук,  проговори: "Когато накрая отказах да изпълнявам поръчките на Мартинов,  ми фалираха бизнеса".  Свидетелят на обвинението, чиято самоличност не се  разкрива по негово настояване, разказва пред екип на bTV , как историята със суджука започва през 2011 година, когато Мартинов, по това време лидер на ГЕРБ в Добрич, го посещава.

"Убеди ме, че съм в някакъв списък, който трябва да си плащаме, трябва да финансираме партията. Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше и думите-ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", казва мъжът.

Мартинов поискал суджук, който по думите му бил за премиера Бойко Борисов.

"И искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", споделя още свидетелят.

След три години, когато бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките Мартинов изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е".

Свидетелят твърди, че не е подавал сигнал до нито една институция, защото Мартинов контролирал всички институции в областта. „До когото и да пусна, бумеренгът ще се върне с десет пъти по-голяма сила върху мене", коментира той.

Скандалът нямаше да избухне, ако Кирил Костов не беше подал сигнал до главния прокурор. Костов твърди, че и семейството му е сред потърпевшите. Заведение на съпругата му е затворено след проверки от Агенцията по храните.

"Впоследствие съдът отмени заповедта на г-жа Брайкова, директорката на агенцията по храните. Въпросната г-жа Брайкова е назначение на г-н Живко Мартинов, поне по негови твърдения. И ред други началници на държавни институции, той твърди че се негови назначения и изпълняват неговата воля", казва Кирил Костов.

В Областната служба по безопасност на храните тече проверка от Инспектората на министерството на земеделието.

Коментари

Задължително поле