Човекът Паяк доведе дубайската филмова звезда Масур Алфеели в България

Иван Кристоф, по-известен като Човека Паяк доведе в България известната филмова звезда на Дубай Масур Алфеели. Той е у нас за реализирането на мащабен проект на българския търсач на силни усещания.

„Embedded journalism“ се наложи като термин в отразяването на военни действия в медиите през 2003г. по време на инвазията на Американската армия в Ирак. Нуждата за „Embedded Extreme Journalists“ се налага сега, когато светът е обзет от несигурност и атентати,  като последните в Берлин и Анкара. За това искаме да подготвим журналистите, които искат да отразяват екстремни ситуации в труднодостъпни райони", обясни нашенският Спайдермен.

За тази цел, Иван Кристоф стартира нова платформа за некомерсиално обучение на приятели и журналисти, които могат да се присъединят към създадения от него Клуб ЕКСТРИЙМ.

"Такива мероприятия вече са били провеждани от него за млади журналисти в района на Община Своге, която вече се фокусира да стане дестинация за екстремните спортове и приключенския туризъм, както и в Дубай, по време на събитие, под егидата на Шейх Мохамед Ал Мактоум, Владетеля на Дубай и  Президент на АОЕ", изтъква Човекът Паяк.

Инициативата на Иван Кристоф е да подготви екип от добре обучени в екстремни спортове журналисти, които желаят да отразяват събития в труднодостъпни места.

Той кани представители на медиите, които  да станат част от този международна инициатива, в която се включват хора от цял свят и в процеса на обучение ще се заснеме късометражен филм и уеб ТВ серии.

"В рамките на инициативата „Сто лица на екстремните спортове“ ще се изгради портфолио на сто изключителни хора, които подкрепят идеята и са любители на високия адреналин. В нея са поканени акредитирани журналисти, репортери, фотографи, продуценти, спортисти и служители на спасителни организации. Специален гост е Масур Алфеели, най-успялата Дубайска филмова звезда, който ще помогне с филмирането, продуцирането и дистрибуцията на филмите в Арабските обединени емирства. Следващата ни среща ще е след средата на януари Дубай, за което в момента подготвяме партньорство с Дубайски авиолинии и компании.

Журналисти с интерес към отразяването на новини в труднодостъпни райони и участие в екстремни акции и ситуации, в каквито понякога професията ги “изненадва” могат да се включат в тренировки за екстремни спортове по време на реализирането на  проекта.

Програмата на проекта  цели да въведе журналистите в предизвикателствата  на тренирането, в отразяването на високо рискови акции по земя, вода и въздух и да ги направи част от международна мрежа от доброволци и професионалисти с общи интереси към екстремните спортове", уточнява Иван Кристоф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино