Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

Човекът-паяк иска Търново да стане демонстративен център за височинно спасяване

Човекът-паяк Иван Кристоф

Иван Кристоф, който е популярен като „Човекът-паяк“ иска да превърне Велико Търново в Център за демонстрации на височинно спасяване. Българският Спайдермен е изпратил официални писма до кмета на старата столица Даниел Панов и до председателя на Общинския съвет Венцислав Спиридонов с обоснована оферта.

„По предложение на Американска ТВ продукционна компания, която желае да заснеме за своя сметка нов телевизионен сериал за глобалните ТВ мрежи, бих желал да представим по света български иновации и особено как те помагат на правителства, общини, служби и организации да отрeагират в критични ситуации. Затова предлагам на територията на Община Велико Търново да се създаде събитие, подкрепено от RescueLab – инкубатор на иновации за авангарден начин на обучение и методологии за въжени операции от хеликоптер и високи места, които са минали успешно теста на времето в най-развитите държави в света“, заявява в писмото си до общинската управа Иван Кристоф.

Търсачът на силни усещания разяснява, че чрез представения метод ще бъдат показани на света иновации и Община Велико Търново ще излезе на световната сцена с решения за проблемите в авиaцията и нов вид спасяване.

„Запознат съм с района на Велико Търново, тъй като преди време там направих подобна демонстрация по Земя-Вода-Въздух с хеликоптер с един двигател и показах кадрите от нея пред световните медии, Министъра на икономкиата на АОЕ и Кралското семейство на Дубай. Предвид на атрактивността на района около старата столица и възможността да ползваме летателни средства в близост до бреговата охрана на ЕС, можем да заснемем невероятни кадри от високо и да представим Община Велико Търново по атрактивен и интересен начин в световен мащаб.

Кадрите, които ще направим от високо във въздуха ще се ползват от Вас, за да промотирате не само дестинацията си, но и България по света“, изтъква Кристоф.

Той подчертава, че с общи усилия е възможно да бъде написана нова страница в историята на спасяването по въздух и увеличаване на сигурността при полети.
„За тази цел можем да стартираме с екстремни тренировки за въжени операции и да наемем летателни средства за няколко часа“, допълва Човекът-паяк.

Опитният спасител предлага да бъде създадено  публично-частно партньорство между Община Велико Търново и сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Специализиран отряд за спасяване“.

„Съвместно с Община Велико Търново можем да реализираме множество инициативи. Сред тях са  маркетинг, реклама,електронни публикации, късометражни филми. Провеждане на A.I.R. Show, както и официално откриване на RescueLab и показване на новите технологии, които ще се използват за инновативния проект и първата по рода си тренировка на тема Aviation | Innovation | Rescue, на която ще бъде представено за първи път у нас концепцията за AIR FIRE RESCUE – въздушна пожарна команда.Представяне на Велико Търново по време на световни изложения, сред които и в Дубай“, изброява Иван Кристоф.

Той изтъква, че е официален партньор на най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток. То се провежда под егидата на Шейх Мохамед, Премиер Министър на АОЕ и Владетеля на Дубай.

„С тези събития можем да благоприятстваме за развитието на изследователския, иновационния и технологичен капацитет на България, както и да популяризираме имиджа на Община Велико Търново до нови висоти. За тази цел, можем да направим нови постижения, световни рекорди, да привлечем партньори, с които да се развива и управлява уникална иновационна среда. Да създадем и реализираме нови образователни програми, които ще се наложат като световен стандарт“, категоричен е Кристоф.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.