200 животновъди се събират на изложение в Сливен

ЕТА поиска прошка от жертвите си

Център за трансгранични правни изследвания създават ВТУ и Белгородският университет

2,5 тона лукс катерят Скалистите планини Bentley атакува рекорда за най-бърз SUV по изкачването Пайкс Пийк

Цецка Цачева: Ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу Иванчева

Данни на МВФ: Испания вече е по-богата от Италия

Тръмп покани Путин на посещение в САЩ

Министър Петкова: Печалбата на НЕК за 2017 г. ще е около 6 милиона лева

Цветан Цветанов: Ясно е, че президентът гледа на Изток и саботира модернизацията на армията

Два влака се сблъскаха в Залцбург, десетки са ранени

В Русия вече по-рядко се пие алкохол

Защо шопът не смее да пипне сутиен?

Рейтингът на Владимир Путин е спаднал със седем на сто след изборите

Инвеститори: Иванчева се разпореждаше с чужди имоти

Евакуация в центъра на Берлин заради 50-килограмова бомба от Втората световна война

Човекът-паяк иска Търново да стане демонстративен център за височинно спасяване

Иван Кристоф, който е популярен като “Човекът-паяк” иска да превърне Велико Търново в Център за демонстрации на височинно спасяване. Българският Спайдермен е изпратил официални писма до кмета на старата столица Даниел Панов и до председателя на Общинския съвет Венцислав Спиридонов с обоснована оферта.

“По предложение на Американска ТВ продукционна компания, която желае да заснеме за своя сметка нов телевизионен сериал за глобалните ТВ мрежи, бих желал да представим по света български иновации и особено как те помагат на правителства, общини, служби и организации да отрeагират в критични ситуации. Затова предлагам на територията на Община Велико Търново да се създаде събитие, подкрепено от RescueLab – инкубатор на иновации за авангарден начин на обучение и методологии за въжени операции от хеликоптер и високи места, които са минали успешно теста на времето в най-развитите държави в света”, заявява в писмото си до общинската управа Иван Кристоф.

Търсачът на силни усещания разяснява, че чрез представения метод ще бъдат показани на света иновации и Община Велико Търново ще излезе на световната сцена с решения за проблемите в авиaцията и нов вид спасяване.

“Запознат съм с района на Велико Търново, тъй като преди време там направих подобна демонстрация по Земя-Вода-Въздух с хеликоптер с един двигател и показах кадрите от нея пред световните медии, Министъра на икономкиата на АОЕ и Кралското семейство на Дубай. Предвид на атрактивността на района около старата столица и възможността да ползваме летателни средства в близост до бреговата охрана на ЕС, можем да заснемем невероятни кадри от високо и да представим Община Велико Търново по атрактивен и интересен начин в световен мащаб.

Кадрите, които ще направим от високо във въздуха ще се ползват от Вас, за да промотирате не само дестинацията си, но и България по света”, изтъква Кристоф.

Той подчертава, че с общи усилия е възможно да бъде написана нова страница в историята на спасяването по въздух и увеличаване на сигурността при полети.
“За тази цел можем да стартираме с екстремни тренировки за въжени операции и да наемем летателни средства за няколко часа”, допълва Човекът-паяк.

Опитният спасител предлага да бъде създадено  публично-частно партньорство между Община Велико Търново и сдружението с нестопанска цел в обществена полза “Специализиран отряд за спасяване”.

“Съвместно с Община Велико Търново можем да реализираме множество инициативи. Сред тях са  маркетинг, реклама,електронни публикации, късометражни филми. Провеждане на A.I.R. Show, както и официално откриване на RescueLab и показване на новите технологии, които ще се използват за инновативния проект и първата по рода си тренировка на тема Aviation | Innovation | Rescue, на която ще бъде представено за първи път у нас концепцията за AIR FIRE RESCUE – въздушна пожарна команда.Представяне на Велико Търново по време на световни изложения, сред които и в Дубай”, изброява Иван Кристоф.

Той изтъква, че е официален партньор на най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток. То се провежда под егидата на Шейх Мохамед, Премиер Министър на АОЕ и Владетеля на Дубай.

“С тези събития можем да благоприятстваме за развитието на изследователския, иновационния и технологичен капацитет на България, както и да популяризираме имиджа на Община Велико Търново до нови висоти. За тази цел, можем да направим нови постижения, световни рекорди, да привлечем партньори, с които да се развива и управлява уникална иновационна среда. Да създадем и реализираме нови образователни програми, които ще се наложат като световен стандарт”, категоричен е Кристоф.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.