Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Частният съдебен изпълнител от Шумен Асен Тонев е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по три обвинения – за длъжностно присвояване на 321 хиляди лева, и за две престъпления за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева. Делото е било на специален надзор в Апелативната прокуратура във Варна поради своя характер и тежестта на престъпленията.

Тонев беше от първите частни съдебни изпълнители в Шумен и е встъпил в длъжност на 3 април 2006 година. Според прокуратурата още в началото на дейността си умишлено създавал хаос и безпорядък във воденото счетоводство, с което улеснил бъдещата си дейност по присвояването на чужди пари.

Действията му не останали незабелязани от Камарата на частните съдебни изпълнители. С решение на дисциплинарната комисия на камарата той първоначално бил наказан с порицание, последвали две глоби в размер на по хиляда лева. Това явно не подействало и през август 2013 бил глобен с 10 хиляди, а само четири месеца по-късно с решение на дисциплинарната комисия му било наложено наказание „Предупреждение за временно лишаване от правоспособност“. В е отстранен за срок от една година да упражнява дейността на частен съдебен изпълнител.

Според събраните по случая материали Тонев открил специална сметка за осребряване на имуществото на длъжници в две банки. В тях постъпвали суми за удовлетворяване на вземанията на кредиторите си. С тези средства по закон той не е можел да използва за нищо друго освен за плащанията на вземания на кредиторите. При отстраняването му обаче се оказало, че в служебната каса на отстранения била намерена наличност едва от 485,77 лева. Започнали да постъпват сигнали за липсващи парични средства.

Извършена проверка е установила, че по 18 изпълнителни дела подсъдимият частен съдебен изпълнител Асен Тонев е успял да изтегли от специалните сметки на каса или да преведе в свои лични сметки сумата от 321 109 лева. Приложената по делото справка от съдебно-оценителната експертиза е над 10 листа, като има дни, в които Тонев е теглил от специалната сметка по 9 пъти в един и същ ден с основание „стопански разходи“ или без да се уточнява за какво ще похарчи средствата за удовлетворяване вземанията на кредиторите.

По делото, което съдържа 91 тома, ще бъдат разпитани 61 лица като свидетели и 5 вещи лица. Предстои насрочване на процеса срещу Тонев в Шуменския окръжен съд.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.