Чужденци осиновяват кучета от приюта в Павликени

В сиропиталището приемат домашни любимци след смъртта на стопаните им

Питомците на новоизградения приют за кучета в Павликени привличат вниманието на чужденци. Шест кучета в близките дни ще бъдат осиновени от британци. От общинската администрация в момента подготвят документите на животните и те ще бъдат транспортирани до Великобритания. Това се случав след като с приюта се е свързала английска асоциация, която е харесала кучетата от Павликени.

"Това не е единственото осиновяване на кучета от чужденци. След разкриването на приюта това е честа практика. Има интерес и от много български граждани както от Павликени, така и от цялата страна", съобщи кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов.

Градоначалникът допълни, че капацитетът на приемника е 100 животни, а в момента там са настанени 65 кучета. 
След изграждането на приюта напрежението с безпризорните животни в общината е намаляло. 

"Все още има няколко групи от по 3 – 4 кучета в града, които обаче са кастрирани и обезпаразитени.Има регистър на залавянията и обработките. Получаваме много дарения във вид на храни и приспособления за животните. Често ни търсят роднини на починали наши съграждани, които са имали куче приживе и не знаят какво да правят с него. В такива случаи ги прибираме в приюта“, разказа още инж. Емануил Манолов.

В специален кът по време на Празника на яйцето на 7 май ще бъдат показани 15 от кучетата в приюта. Децата ще имат възможност да си играят с тях и да ги разхождат. Надеждата е някои от родителите да пожелаят да ги осиновят.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони