Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Най-много вложения в имоти идват от Русия

Преките чужди инвестиции в страната от януари до октомври 2018 г. възлизат на 842,2 млн. евро, като намаляват с 228,7 млн. евро (21,4%) спрямо същия период на миналата година. Само за октомври нетните привлечени вложения в страната са 9,9 млн. евро, при 262,3 млн. за октомври 2017 г., обявиха от БНБ.

Привлеченият дялов капитал (вноски на чуждестранни компании в капитала на български дружества и постъпления по сделки с имоти) е отрицателен и възлиза на минус 14,6 млн. евро за първите десет месеца на годината. Това означава, че чуждестранни компании продават бизнеса си в България. За същия период на миналата година привлеченият дялов капитал беше 155,8 млн. евро.

Нетните постъпления от инвестиции на чуждестранни граждани и фирми в имоти са 6,2 млн. евро, при 16,8 млн. евро за периода януари-октомври 2017 г. По страни, най-голям дял в инвестициите в имоти имат Русия (3 млн. евро), Германия (0,8 млн. евро) и Украйна (0,7 млн. евро).

Реинвестираната на печалба на компаниите с чуждестранно участие в капитала възлиза на 192,9 млн. евро, при 62,2 млн. евро година по-рано. А промяната в нетните задължения между български фирми и техните компаниите майки зад граница е 664 млн. евро, при 852,9 млн. евро за същия период на миналата година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ко става бе бокич?!
    Де са евроатлантическите инвеститори?! Май само да ти дърпат ушите ставаш…

  2. при този държавен бандитизъм над частните фирми няма кой да се прелъже да вложи пари.

  3. Това за което пишат НЕ са инвестиции. Боклук Борисов ПРОДАВА Българската земя, която сме взели с ВОЙНА, на чужденци. НЕ ни трябва такъв Европейски СЪюз. По- добре да напуснем ЕС, щото това е някакъв Арабски Съюз на Олигофренката – Ислямистка- Меркел… На богатите чужденци, просто трябва да им взимаме парите и да ги изхвърляме през границата, извън България. Ако някой иска да прави визнес, може САМО да построи завод за стоки, които НЕ се произвеждат в България( като маратонките Найк ) и да ги изнася за продажба в чужбина, като в завода работата САМО Българи. НЕ ни трябват китайски ресторанти, магазини или арабски болници. Имаме си БЪлгарски. Тия чужденци искат да ни ОТКРАДНАТ бизнеса и работата. И така Българксит фирми ще ФАЛИРАТ, а българите ще стоят гладни и без работа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.