Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън

Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Колумбийската поп звезда Шакира, която в момента се намира под домашна изолация в Барселона, призова испанското правителство да позволи на децата да излизат навън. В момента тя прекарва карантината заедно със съпруга си - футболистът Жерар Пике, както и двете им деца – 7-годишният Милан и 5-годишният Саша.

Стоенето вкъщи обаче явно не понася добре на певицата и иска да промени това. Тя използва профила си в инстаграм, за да сподели с феновете си своята позиция относно социалната изолация. Изпълнителката иска да започне петиция, която да позволи на децата да излизат от домовете си.

Според Шакира, това е от изключително значение за малчуганите, чиито семейства не разполагат с вътрешен двор, където да излязат на чист въздух. „Щом е позволено на хората с кучета да излизат навън, трябва да се помисли и за решение, което ще дава право на децата да получат нужната доза витамин D, нужен за тяхното психическо и физическо здраве“, пише звездата.

Тя се обръща към испанското правителство и го моли да обмисли възможността да позволи на родителите да извеждат децата си навън, спазвайки нужната дистанция от останалите. Мнението на Шакира събра доста съмишленици, но имаше и такива, които обвиниха изпълнителката в безотговорно отношение към ситуацията.

Някои хора коментираха, че положението е доста сериозно и трябва правилата да се спазват стриктно от всички. На Шакира й беше напомнено, че децата могат да изкарат по-бързо коронавируса, както и да бъдат носители без да показват симптоми, но в същото време да са опасни за околните.

Имаше и фенове, които призоваха изпълнителката да не прибягва до подобни действия и да си седи у дома, за да може пандемията да приключи възможно най-бързо.

Коментари

Задължително поле