Шакира плати над 20 млн. евро на данъчните в Испания

Суперзвездата Шакира е изплатила на данъчните власти в Испания над 20 млн. евро, тъй като не е плащала данъци там, въпреки престоя си между 2011 и 2014 г.

Каталунският в. "Ел Периодико" съобщи, че колумбийската певица, печелила множество награди, е платила парите "за уреждане на част от задълженията, поискани от данъчните власти на Испания", пише БГНЕС. Фискалните органи подадоха официална жалба до прокурорите в Барселона, с която обвиняват певицата, че не плаща данъци, което довело до започване на разследване, каза пред АФП говорителят на прокуратурата Хосе Мигел Компани.

Официалната жалба обхваща периода от 2012 до 2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл. Заради отношенията си от 2011 г. насам с Жерар Пике от „Барселона“, с когото имат две синове, 41-годишната звезда се премести в каталунския град през 2015 г. Дотогава беше на Бахамите.

Представители на Шакира заявиха, че до 2014 г. тя се е възползвала максимално от парите си на международни обиколки и не е живяла повече от шест месеца в Испания - предпоставка да бъде в категорията на плащащ данъци официално пребиваващ в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица