Шалът остава актуален и през сезон пролет/лято

Копринените шалове са подходящи през летния сезон.

Изборът на очила и гривни не е въпрос толкова на мода, колкото на индивидуални особености на хората

Могат да се носят и на главата

С наближаването на сезон пролет/лято 2019 и за новите тенденции в модния свят „Труд“ потърси дизайнера Ради Лазарова, която даде няколко професионални съвета за стил на дамите.

„Както през зимата, така и през предстоящия сезон пролет/лято, шалът ще бъде един от най-обичаните аксесоари. По-скоро за дамите, тъй като той е типичен аксесоар за женския гардероб. В летните месеци аз обожавам копринените шалове. За мен това е най-стилното, най-женственото допълнение към една цялостна визия. През идния сезон е хубаво, че шаловете могат да се носят и на главата, което създава впечатление за малко по-екстравагантна, артистична визия“, заяви пред вестника Ради Лазарова.

По думите й дамите трябва да внимават с принтовете, тъй като ако шалът е с животински, геометричен или с дантелен такъв, трябва да го съобразят с цялостната визия на дрехите.

Дизайнерката даде ценни съвети и за останалите аксесоари, които дамите използват. „При очила невинаги е въпрос на мода, а на физика и специфични особености. Всяко лице има различна форма, цвят на кожата и големина на главата, с които трябва да се съобразим. Съветвам да се спрат на това, което им отива, а не да следят толкова тенденциите. Много интригуващо относно съчетанията на очилата с дрехите е цветът на стъклата. Има жени, които обичат да носят дънки (деним) и за тях предлагам да си вземат сини очила. Някои господа пък имат много характерно подчертани кафяви оттенъци в облеклото – за тях препоръчвам както кафяви рамки, така и кафяви стъкла, които да се комбинират“, обясни специалистът.

За гривните тя сподели, че не е въпрос толкова на мода, колкото на индивидуални особености на хората, които ги носят. „Тъй като ако гривната е много малка, а ръката е по-пълна, тогава се получава тотална несъвместимост. Препоръчвам ако дамите или господата са с малко по-масивни ръце, да си слагат и купуват по-големи гривни. И обратното“, допълни Ради Лазарова.

Според дизайнера съществува риск за „опасна комбинация“ и с колиета и обеците. При ниските дами, както и по-пълничките, е добре да си избират този тип аксесоари, които оптически издължават. Дълги, фини обеци биха издължили шията и цялостната визия. Същият ефект постига и колието, ако е нежно, падащо дълго по деколтето. „Ако е вечерно събитието обаче, тогава препоръчвам и по-масивни аксесоари. Те са по-скоро за повече блясък и цвят. В момента са актуални и цветните камъни в бижутата, но те по-добре се съчетават с вечерните тоалети.

В един тоалет

Не съчетавайте повече от 3 цвята

За парти се търси блясък

Дамите да не съчетават повече от три цвята в облеклото. Това е моят съвет. Тук не говорим за черно и бяло, а за други нюанси. Това каза за „Труд“ дизайнерката Ради Лазарова.

Тя уточни, че за делова среща е добре дамите да изберат един цвят в различни нюанси и нека бижутата да подчертават визията, а не да натрапват, тоест да не са твърде големи, прекалено искрящи или много цветни.

„За парти или дискотека правилата са естествено по-различни. Там може да сложим много блясък и екстравагантност. Може да съчетаем и различни цветове. Един купон предполага към доста по-смела визия и съчетания“, допълни експертът.

Лазарова напомни и универсални правила за съчетаване на тоалет. По думите й ако горната част на облеклото е със свободна кройка, то задължително долната част следва да бъде по-стилна и елегантна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл