Шампионката Осака към финалистката: Не искам да играя повече с теб!

Не искам да играя повече с теб финали – обърна се с усмивка шампионката Наоми Осака към финалистката Виктория Азаренка на Юе Ес оупън.

Възклицанието на японката е очевидно. Бившата №1 в света спечели втора титла в кариерата си на кортовете в Ню Йорк, но успехът дойде доста трудно. Азиатката загуби първия сет, а във втория изоставаше с 0:2, но успя да възкръсне и да обърне мача, който приключи с 1:6, 6:3, 6:3 след час и 53 минути.

Беше много тежка битка за мен, но същевременно и вдъхновяваща – продължи Осака. - Защото като млада съм те гледала как играеш тук и за мен бе страхотно да имам възможността да изляза срещу теб. А в един момент си помислих, че ще е много смущаващо да загубя мач за по-малко от час и се взех в ръце.“

Всъщност за Осака това е трета титла от шлема, като тя печели на Аустрелиан оупън през 2019-а и на Ю Ес оупън година по-рано. Така японката запази традицията с всяко достигане да финал да печели и трофея, който този път й донесе чек за $3 млн. Финалистката пък си тръгна с $1,5 млн.

Азаренка пък не успя за трети път да вдигне купата в Ню Йорк, като 31-годишната беларускиня губи решителните мачове още през 2012-а и 2013-а. И то от Серина Уилямс, която сега победи на полуфиналите.

Мислех, че късметът идва на третия път, но вероятно ще трябва да опитам отново – каза Виктория. - Надявам се да се видим на още финали.“

Азаренка бе една от деветте майки в тура и стигна най-напред в турнира. Именно в Ню Йорк тенисистката демонстрира стабилна и силна игра за първи път след връщането си от майчинство преди 3 г. И малко не й достигна. На сметката си тя има и титли от Аустрелиън оупън през 2012-а и 2013-а.

 

Нашата Цветана Пиронкова пък отпадна на четвъртфиналите, а вчера бившата ни първа ракета отбеляза 33-я си рожден ден.

 

Коментари

Задължително поле