Шампионка с втори триумф в Зьолден

Олимпийската шампионка Виктория Ребенсбур се присъедини към компанията Тина Мазе (Словения), Андрин Флемен (Норвегия), Лара Гут (Швейцария) и Мартина Ертъл-Ренц (Германия) с повече от една победа на пистата в Зьолден.

Германката откри сезона в алпийските ски, като триумфира в коронната си дисциплина - гигантски слалом в австрийския курорт. През 2010-а тя също бе №1.

28-годишната Ребенсбург бе трета след първия манш, но с отлично каране във втория изпревари контуренцията. Миналата година шампионката пропусна надпреварата, заради травма и се качи само два пъти на подиума. Но сега започна годината подобаващо, като се поздрави с 14-та победа в кариерата и 12-та в дисциплината.

След носителката на малкия Кристален глобус за 2010 и 2011 г. останаха французойката Теса Уорли и Мануела Мьонг (Италия).

Разочароващо се представи носителката на големия Кристален глобус Микаела Шифрин. Американската допусна грешка по трасето и бе на крачка от отпадане, но овладя залитането и финишира пета. А сънародничката й Линдзи Вон се върна на пистата след повече от 600 дни пауза, в която лекува травма. Но силите й стигнаха само за първия манш. Самата олимпийска шампионка призна, че за нея в този случай е по-важно участието, а не толкова резултата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт