Шампион с „Левски“ се самоуби

Бившият футболист на „Левски“ Давид Бистрон сложи край на живота си. Новината скова „Георги Аспарухов“, а ръководството на „сините“ изказа съболезнования на семейството на защитника. Чешкият футболист е бил намерен обесен в мазето си, а преди това е оставил и предсмъртно писмо.

Снажният играч е имал семейни и финансови проблеми, съобщиха медиите в родината му. Той прекрати кариерата си преди 2 години, заради здравословни проблеми, но е продължил да играе на аматьорско ниво в Швейцария, където е и работил.

Интересното е, че това е втори бивш футболист на „Виктория“ (Пилзен), който в рамките на един месец се самоубива. Преди това същият избор направи и някогашният съотборник на Бистрон Франтишек Райторал.

"Трудно намирам думи – призна мениджърът на „Виктория“ Адолф Шадек. - След Франсис Райторал загубихме още един изключителен футболист и приятел, който имаше голям успех с „Виктория“. Бих искал да изразя съболезнованията си на цялото семейство и роднини в този труден момент".

Бистрон има 26 мача и 2 гола за „Левски“. Защитникът бе част от отбора на Емил Велев, станал шампион на България през сезон 2008/09. През 2012 чехът бе хванат с допинг и бе наказан за 2 години. За последно той игра в аматьорския швейцарски „Шлуайн“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ