Шантави правила на УЕФА принуждават Бодьо да прави сплотяване на колектива в автобуса за...цяла минута

Футболистите на норвежкия Бодьо/Глимт бяха принудени да използват един от най-кратките автобусни маршрути заради странни правила на УЕФА. Европейската футболна централа нарежда всички отбори в европейските турнири да пристигат на стадиона с автобуси заради носителите на телевизионните права.
Така футболистите на норвежкия клуб тръгнаха около 17:05 ч. местно време с клубния автобус от автогарата, за да бъдат пред стадиона в Бодьо минута по-късно. Стадионът на клуба се намира до нея. 
„Това е истинска комедийна вечер“, каза журналистът Фреди Торесен. Иначе това е обичайна практика на футболистите на най-добрия норвежки клуб, когато играят домакински мачове в Европа, така беше и сега.
„Все пак става въпрос за чувството за сплотеност и да се появяваме заедно на стадиона. Може да изглежда странно и скучно, но можем да се насладим на присъствието си заедно за около тридесет секунди“, каза футболистът Виладс Нилсен.

„Това ни беше казано и ние не се опитваме да го променим. Паркирам на гарата, качвам се в автобуса и се приготвям за мача. Малко е смешно, но това е“, каза Ян Петер Хауге.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят