Шанън Дохърти: Ракът беше подарък

Актрисата, която скоро ще навърши 48 години, реши да говори открито за истинското и брутално, както сама го описва, лице на рака на гърдата. Шанън Дохърти сподели своята лична история за дългогодишнаата й борба с това заболяване в интервю пред сп. Health. 

Преди 2015-та година, животът на Шанън изглежда като изваден от приказка: редица участия в популярни филми и сериали като Beverly Hills, 90210 и Чародейките, както и истинската любов, която тя открива в лицето на фотографа Кърт Исуариенко. Диагнозата 'рак на гърдата' идва ненадейно и преобръща целия й свят, но именно това е моментът, когато тя твърди, че е отворила очите си и е оценила скъпоценния дар на живота.

Година по-късно, тя е принудена да си направи едностранна мастектомия, а лечението продължава и с химиотерапия и радиация, а по-късно и с тежка реконструктивна операция.

"Сега съм в ремисия, но не съм приключила с борбата. Беше брутално, но ракът бе подарък. Отвори очите ми, научих много за себе си и се промених като човек завинаги", признава Шанън.

Най-трудният момент за нея е когато влиза под душа и миейки косата си, тя започва да пада на кичури. Въпреки това, Шанън не се оставя на мъката и шока, а събира приятелки у дома си, които да й избръснат главата и както разказва е било доста забавно, имайки предвид, че се е чувствала съсипана на този етап.

Близките й са били неотлъчно до нея и именно те са й давали най-много сили да продължава да се бори с коварната болест. "Имаше един момент когато бях адски зле, не можех да си изправя главата, не можех дори да смуча лед.. Тогава Кърт ме погледна и със сълзи на очите каза 'Моля те, не ме изоставяй'. Точно тогава си казах, че не мога да му причина това и събрах всичките си сили и воля, за да се изправя на крака. Като двойка преминахме през най-страшното, но в момента сме по-силни от всякога", споделя Шанън.

Колкото до промените, през които актрисата е преминала, тя разказва, че заради приема на хормони, веднага е настъпила менопауза, съпътствана с доста натрупани килограми. Освен това, заради интензивното лечение, кожата й се е състарила много бързо, а и са останали доста белези, заради които тя нарича себе си Франкенщайн.

Всичко това обаче, я е научило да обича себе си повече: "Храня се здравословно, тренирам редовно, а и представата ми за това какво е секси, се промени. Сега мисля, че една жена е сексапилна, когато е силна", обяснява актрисата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица