Шарапова: И на паркинг ще играя

„Аз съм голям боец, ако ме сложат на някой паркинг в Ню Йорк, и там ще играя - изригна рускинята Мария Шарапова срещу Каролин Возняцки. - Но програмата не я правя аз и за мен това няма значение. Важното е, че съм в четвъртия кръг, не съм сигурна обаче къде е тя.“

Датчанката разкритикува организаторите, че дават лош пример, предоставяйки централния корт на състезателка, която е с „уайлд кард“ и се е завърнала след наказание за употреба на допинг.

Мачовете си рускинята играе все на корт „Артър Аш“ и вече е на осминафиналите след 7:5, 6:2 срещу американката София Кенин. А Возняцки отпадна във втория кръг.

Италианецът Фабио Фонини пък отнесе солена глоба от $24 000 за неспортсменско поведение. След загубата си в първия кръг темпераментинят съпруг на Флавия Пената изригна на корта с нецензурни думи към съдийката на стола. Все пак тенисистът е на плюс, след като за учасието си в Ню Йорк взема $50 000. Така той се доближи до рекордното си наказание на „Уимбълдън“. През 2014-а той олекна с $27 500 отново за гневни изблици.

А естонец бе ескортиран от кортовете в Ню Йорк, защото имал 20-годишна забрана да посещава турнира заради онлайн залагания на мачове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт