Шарапова може да играе на Олимпиадата в Токио

Руската тенисистка Мария Шарапова може да играе за националния отбор на Русия на Олимпийските игри в Токио през 2020-а година, съобщи президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпищев.

"Шарапова може да играе за Русия на Олимпиадата през 2020-та година и може да спечели златен медал. Светът на спорта не стои на едно място, движи се. Всички знаем какъв професионалист е Шарапова. Всичко си зависи от нея!", каза Тарпищев.

В началото на март 2016-та година на пресконференция, свикана от самата Шарапова, тя съобщи, че е дала положителна допинг проба. В кръвта и беше намерен мелдоний, който е забранен от Световната антидопингова агенция. На тенисистката й беше забранено да играе от 26-ти януари 2016-та година, като наказанието на Шарапова беше със срок от 2 години.

Рускинята обаче подаде жалба на 9-ти юни за наложеното и наказание. През октомври Спортният арбитражен съд в Лозана намали санкцията на дисквалифицираната рускиня, като Шарапова ще може да участва в официални състезания през април тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт