Шарен детски карнавал се проведе край Братската могила в Пловдив

Шарен детски карнавал "Мечта" се проведе днес край Братската могила в Пловдив. Събитието бе във връзка с Международния ден на детето и бе организирано от район "Западен" под патронажа на кмета Димитър Колев. Карнавалът събра десетки деца и техните родители на пъстър празник, който премина с много музика, песни и танци.

В рамките на карнавала се проведоха и няколко игри, в които малчуганите рецитираха стихотворения и пяха песнички. Имаше и интересна викторина, в която децата показаха завидна обща култура. За всички бяха осигурени подаръци, а водещата Ася Антонова умело забавляваше малки и големи. Карнавалът завърши с изпълненията на група, съставена от ученици от Образцова математическа гимнаюзия "Академик Кирил Попов".

Днешният празник бе поредният от събитията, включени в културния календар на район "Западен". На 11 юни (неделя) от 11 часа пред Младежкия център край гребния канал ще има концерт за класическа китара "Музика в парка". В него участие ще вземе китарен ансамбъл "Академика" към АМТИИ - Пловдив.

Културните събития продължават през есента с голям фолклорен фестивал на 20 септември в Актовата зала на районното кметство. За есента са предвидени изложба на фотографии на Соня Станкова и концерти на арт група "Славена" и дамски хор "Тримонциум".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони