Швейцарска изненада на Супер-Г

Швейцарка поднесе изненадата пред родна публика, след като ликува в супергигантския слалом в Санкт Мориц. Победата бе за 24-годишната Жасмин Флюри, която само от два сезона се състезава на световните купи при жените и не се бе качвала досега на подиум. Успехът бе двоен за домакините, защото второто място също зае швейцарка – Мишел Гизин, изостанала на една десета. Триумфът за Страната на шоколада бе неочакван, тъй като местната фаворитка Лара Гут падна и дълго не успя да стане от пистата. А Флюри на същата писта миналата година скъса кръстни връзки на коляното.

Победителката и подгласничката й обаче се възползваха и от атмосферните условия, с които са свикнали. А именно променящият се вятър. Самото състезание беше прекъснато на два пъти, заради силните пориви и снегонавявания.

„Не знам сега какво да кажа, Супер яко е! Просто невероятно!“, възкликна на финала Флюри.

Лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин (САЩ) запази мястото си на върха, въпреки че завърши 20-а. А Флюри скочи с 14 места и вече е осма.

Домакинска победа беляза и старта при мъжете. Французинът Алекси Пентюро бе най-бърз на гигантски слалом във Вал Д'Изер, с което записа 20-ти успех в кариерата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт