Швейцарците одобриха опростяването на процедурата за получаване на гражданство от трето поколение мигранти

Швейцарците са одобрили мярката, която ще позволи на мигрантите трето поколение да станат по-лесно граждани на страната, предаде Франс прес. Швейцарските медии уточниха, че предложението за облекчаване на правилата за получаване на гражданство е било одобрено на референдума и по двата критерия, които се изискват. То е получило мнозинството от подадените гласове, както и подкрепа от мнозинство от 26-те кантона в страната.

Критиците на промяната на правилата, смятат, че тя ще доведе до даване на паспорти на повече мюсюлмани и до ислямизация на страната.

Депутатът от Швейцарската народна партия (Демократичен съюз на центъра - разполагаща с най-много депутати в долната камара на парламента) Жан-Люк Адор, съпредседател на комитета против опростяване на натурализацията, призна поражението си пред камерата на Ер Те Ес. Бяхме сами срещу всички, изтъкна той.

Комитетът беше залепил пред гарите и много посещаваните места в градовете афиши с изобразена на тях жена с никаб и надпис: "Безконтролни натурализации? НЕ".

Правителственият проект има единствено за цел да ускори и да направи по-евтина процедурата по придобиване на швейцарско гражданство от внуците на имигранти. Той изключва всяко автоматично получаване на гражданство./ БНР

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа