Шестима актьори с номинации на „Аскеер” за главна роля

Статуетката на рицаря Аскеер е дело на Георги Чапкънов-Чапа.

На 24 май за 27-и път ще бъдат връчени театралните награди "Аскеер".  Тримата претенденти за водеща мъжка роля са Владимир Карамазов, Свежен Младенов и Иван Юруков. При жените номинираните са Александра Василева, Меглена Караламбова и Радена Вълканова.

Владимир Карамазов е завършил в класа на проф. Сейкова през 2002 г. и оттогава играе основно на сцената на Народния театър. Участвал е в повече от 30 театрални постановки, филми и сериали. Вече има две номинации за "Аскеер", от които за изгряваща звезда през 2003 г. и за поддържаща мъжка роля през 2011 г. През 2013 г. е награден със "Златен век" за принос в културата от Министерство на културата. Тази година Владимир Карамазов е номиниран за "Аскеер" за ролята си на Ален Рей в "Богът на касапницата".

"В нашата професия, ако тръгнеш да чакаш награди, те никога не идват. По-скоро се радвам за самото представление, защото аз го харесвам. Минахме през много трудности. И с течение на времето си давам сметка, че през колкото повече трудности минеш, толкова по-скъпо ти става то", каза Карамазов пред БТВ.

"Мога да кажа, че в момента това ми е най-тежкото представление, слава Богу, публиката това не го забелязва, тя си мисли, че ни е леко. Много е трудно да уцелиш представлението, което ще те удовлетвори най-много, но аз мисля, че тук го уцелихме, и това ми стига занапред за дълъг период от време", допълва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България