Шестима души са арестувани при акция срещу битовата престъпност в Пловдивско

Арест, белезници.

Шестима души бяха задържани при акция на пловдивската полиция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски. Действията са под надзора на
прокуратурата, предава bTV. По случаите са образувани са две бързи и две досъдебни производства. Започнати са и две проверки.

Полицейската операция в гр. Перущица, селата Златитрап и Оризари се извършва от служители на РУ-Стамболийски, Специализирани полицейски сили и „Пътна полиция“.

Други 23-ма души от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани. 30-годишен мъж е установен и задържан с три престъпления по Закона за движение по пътищата - управление на МПС с чужди регистрационни табели, неправоспособен водач и в срок на лишаване на управление на превозно средство. 

При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произхода на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.

50-годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо
производство. 

В дома на 70-годишна жена от Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина. От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, униформените служители са иззели тютюн.

По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Коментари

Задължително поле