Шестима изгоряха навръх 13-и, петък, заради контрабандни цигари в Пловдивския регион

Шестима души от Пловдивския регион изгоряха навръх 13-и, петък, заради контрабандни цигари. Двама от тях са били задържани при специализирана операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки на територията на Областна дирекция на МВР-Пловдив, проведена вчера.

В рамките на акцията на улица "Нестор Абаджиев" в Пловдив служители на Пето РУ заловили 41-годишна жена да предлага за продажба 3800 къса нелегални цигари и 1 кг тютюн, а други 1240 къса папироси били открили в лек автомобил "Ауди" с 59-годишен водач. Срещу извършителите са започнати бързи производства по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Предварителни проверки за незаконна дейност са образувани и срещу 4 други лица. В ромския квартал "Столипиново" полицаите от Шесто РУ установили, че две търговки, на 47 и 51 години, съхраняват в павилионите си общо 560 къса цигари без платен акциз. Общо над 4 кг нарязан тютюн и 900 саморъчно свити папироси пък са иззети от адресите на 61-годишна жена от Първомай и 35-годишен жител на село Боянци (Община Асеновград).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право