Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Протестите в Хонконг ескалираха отново (ВИДЕО)

Шестима комодори стават флотилни адмирали

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за изменение на Указ №85 от 2012 г., с който са утвърдени длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания.

Промените са мотивирани от последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които званието „комодор” е променено на „флотилен адмирал”.

В тази връзка е и предложението на кабинета за издаване на укази, с които комодорите Коста Андреев, Боян Медникаров, Димитър Ангелов, Никола Каранов, Мален Чубенков и Димитър Йорданов да бъдат удостоени с висшето офицерско звание „флотилен адмирал”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. На пет рибарски лодки… Демократична олигoфрения…

  2. За да бъде морски офицер комодор, той трябва да бъде командир на фрегата, разрушител или крайцер, в краен случай – есминец. Да бъде адмирал на флотилия (ескадра) трябва да бъде командир на един от посочените три вида кораби плюс спомагателни съпровождащи кораби (есминци например). България разполага само с една фрегата. Биха ли обяснили мин.Ненчев и командващият ВМС как тези петима „адмирали“ на флотилия ще командват само една фрегата?

  3. Флотилен адмирал е нещо като „пълен генерал“. Глупости на флотилии!

  4. Флотилен адмирал не е адмирал на флота. Все пак прави разлика. Чети бре: ПЪРВОТО висше военно звание във ВМС вече няма да бъде „комодор“, а „флотилен адмирал“. (По натовските военни звание ВМС тръгнаха с бригаден адмирал, през 2010 г. минаха на комодор, а сега ще имат ФЛОТИЛЕН адмирал. По-нататък следват познатите КОНТРААДМИРАЛ, ВИЦЕАДМИРАЛ и АДМИРАЛ (пълен адмирал, руското „адмирал на флота“). Първо чети, пък сетне си изказвай мнението.

  5. Чети и следния текст : „Според Плана за развитие на Въоръжените сии до 2020 г. във ВМС няма да има ВОЕНОМОРСКА БАЗА (ВМБ) , а ФЛОТИЛИЯ бойни и спомагателни кораби.Не е много звучно флотилен адмирал, но и с комодор е същото.“ Взел си ник Teraflop, пък те мързи два пасажа да прочетеш. То и ника сигурно си го взел без да знаеш какво означава. Леле ама тъп мързел !!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.