Шестима млади художници представят съвместен проект „Нагоре от реката“ в Чифте баня в Пловдив

Центърът за съвременно изкуство „Баня „Старинна“ в Пловдив ще открие сезона-2017 с изложбата „Нагоре от реката“, която е съвместен проект на шестима млади художници, които са учили в университета „Голдсмитс“ в Лондон. Всеки от тях след завършване на висшето си образование в английската столица се развива в различна област. Темите, които ги занимават също са различни, но обединяващата точка за авторите от Австралия, Великобритания, Казахстан, Франция, Швейцария, Холандия и България, е пространството на Чифте баня и специфичната атмосфера на културно наслоение от няколко века история, последните 25 години от които като Център за съвременно изкуство „Баня Старинна“.

В изложбата авторите Уилям Нарби, Радослав Нинов, Гайни Нурсапина, Емили Пейръ Смит, Ейми Стийл и Лиъм Хюз ще представят живопис, звукова инсталация, скулптура и пърформанс. С работите си художниците директно реагират на физическите и нефизическите особености на банята. Художниците работят индивидуално и всеки от тях ще представи работи, създадени специално за пространството. Изложбата, която ще бъде открита в 18 часа на 21 април (петък), ще бъде съпроводена от пърформанс, разговори с авторите и каталог.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.