Шестима ранени при удар в цистерна (обзор)

Запис от движещия се отзад автомобил показва как цистерната стъпва на мост, започва да се клати и се преобръща напряко на пътя.

Тежките катастрофи продължават

Запис показва как тежката машина влиза в дупка на пътя Ботевград-Мездра

Шофьор на микробус загина при Нови хан

Цистерна с 15 тона газ се обърна и в нея се удари джип. Шестима души бяха ранени, сред които и две момчета на 12 и 14 години, бяха откарани в болница. По чудо опасният товар не избухна и не се стигна до огромна трагедия.

Тежката катастрофа стана около 19 ч в понеделник на пътя Ботевград-Мездра. По това време валял дъжд, настилката била мокра, а видимостта лоша. Секунди преди сблъсъка цистерната била била заснета от видеорегистратор в автомобил, който се движел зад нея. От записа се вижда ясно че в мига, в който стъпва на моста, огромната машина започва да се клати наляво- надясно, шофьорът ясно не успява убие скоростта, тя рухва и застава напряко на шосето.

Основната версия, както винаги, е за шофьорска грешка, а втората - за техническа повреда на цистерната. Но читатели на “Труд” от района съобщиха вчера, че точно на този мост между селата Новачене и Скравена има огромни дупки, някой закърпени, някой - не. Ако са били пълни с вода, шофьорът на цистерната може изобщо да не ги е видял.

Втора подобна катастрофа стана вчера към 6 ч сутринта на пътя от Елин Пелин за Нови хан. Микробус с работници се хлъзна и застана напряко на пътя и бе ударен от малък камион и лека кола. Шофьорът му загина, а седящата до него жена бе откарана в болница с опасност за живота.

Шофьор на микробус загина при сблъсък на пътя от Елин пелин за Нови хан вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право