Шестима ранени при 3 катастрофи на пътищата в Пловдивско

Снимка: Архив

Шестима души са ранени при три катастрофи на територията на Пловдивска област през последното денонощие, съобщиха от Областна дирекция на МВР. Мъж и 2 жени са с наранявания след инцидент между селата Розино и Кърнаре. станал в понеделник около 15.40 часа, след като “Фолксваген” отнел предимството на "Ауди", предприемайки ляв завой за навлизане в бензиностанция. В резултат на удара аудито се завъртяло и блъснало лека кола “Ланчия”, управлявана от 43-годишен столичанин. На място са прегледани 23-годишната шофьорка на аудито от Белозем, 49-годишният водач на фолксвагена и негова 56-годишна спътничка - и двамата от Розино. Алкохолните проби на тримата шофьори са отрицателни.

27-годишен шофьор на мерцедес е настанен в болницата с фрактура на бедрена кост, след като автомобилът му бил блъснат от джип "Санг Йонг", навлязъл в лентата за насрещно движение при предприето неправилно изпреварване на пътя Асеновград-Кърджали. На двамата шофьори, които са на 27 години и от село Червен, им е взета кръвна проба за алкохол.

Двама души - на 22 и 30 години, пострадаха при катастрофа край село Първенец, станала в понеделник около 19.30 часа. Пристигналите на мястото на инцидента пътни полицаи установили, че лек автомобил "БМВ" предприел изпреварване и блъснал извършваща ляв завой лека кола "Хонда", която се завъртяла и ударила паркиран "Форд". Шофьорите – 47-годишен мъж от Първенец и 26-годишен пловдивчанин, са тествани с дрегер за алкохол, но резултатите са отрицателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони