Шестима са задържани при спецакцията в Казанлък

Шест лица са задържани в специализираната акция в Казанлък за произвеждане, търгуване и държане на оръжие без разрешение. Това съобщи изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинг във връзка с операцията в Казанлъшко.

Акцията е била за неутрализиране на организирана престъпна група, която е имала за цел произвеждането, търгуването и държането на оръжие без разрешение. Сигналът за схемата е постъпил през месец август миналата година.

Сред арестуваните е и служител на завод "Арсенал", който е изнасял оръжия на части, след предварителна заявка и плащане, каза заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев. "Клиентите" са били бракониери от региона. Според прокуратурата, няма информация изнесените оръжия да са напускали страната.

Работещият в "Арсенал" се е опитвал да вербува свои колеги в схемата, но не му се е получило, казаха още от прокуратурата.

„Става дума за различни видове оръжия, в конкретния случай са задържани седем броя автомати „Калашников“, пистолет Макаров, картечен пистолет, пет броя карабини, оловни пушки, множество боеприпаси. Има и множество части за автомати“, каза още Петров.

Мерките на задържаните ще бъдат гледани от съда утре. Всички те имат регистрации и присъди за различни престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право