Шестокласник от Свищов отива на обучение в НАСА

Шестокласникът Константин Петров Тодоров от СУ „Николай Катранов“ в Свищов е класиран за участие в обучение на международния космически и научен център „Space Camp Turkey“.

Константин е сред малкото кандидатствали участници, на които научният център ще предостави стипендия за включването в курса. Класирането за стипендия сред хилядите участници е огромен успех, заради високите критерии на журито, съставено от квалифицирани специалисти.

„Space Camp Turkey“ e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на НАСА. За Европа, Азия и Близкия Изток „Space Camp Turkey“ e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер. Той се намира в гр. Измир, Турция. Космическият и научен център за обучение „Space Camp Turkey“ се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. След преминаване на програмите, участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Обучителният лагер на Константин ще се проведе през лятната ваканция, месец юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони